Ciska Peeters, Raayland College Venray beste leerling en wint I-pad.

Afgelopen vrijdag 30 september 2011 heeft de 6e reanimatie-estafette plaatsgevonden.

Gedurende tien uur, 09.00-19.00 uur hebben leerlingen en studenten van de Universiteit Maastricht, professionals (brandweer, ambulance personeel, soldaten van de KMS) en bestuurders gereanimeerd op twaalf oefenpoppen. Een van de doelstellingen van deze dag is aandacht vragen voor het belang van reanimatieonderwijs op school.

Naast de reanimatie-estafette werd in samenwerking met de Provincie Limburg een symposium over het programma Hart voor Limburg gegeven. ’s Middags was er een werkconferentie van de Hartstichting met als thema reanimatieonderwijs op school.

Een van de hoogtepunten in het programma was het optreden van de a-cappella groep “Heartbeat”. Zij brachten rond een uur een virtuoze set van pop- en R&B songs in de vorm van zang, stem en keelgeluiden.

Extra uitdaging dit jaar was een reanimatie-wedstrijd waaraan leerlingen konden meedoen.
Ciska Peeters van het Raayland College Venray bleek met de hoogste score de beste leerling van deze dag. Zij kreeg uit handen van prof. Ton Gorgels haar eerste prijs:  een I-pad. De tweede prijs,  een I-pod, ging naar Alex Zahradnik van Philips van Horne SG  uit Weert.

Rond de reanimatie-stations was een infomarkt georganiseerd met kraampjes en stands van onder andere de Hartstichting, het MUMC+. het St. Jansgasthuis Weert, het Nederlands Rode kruis, Medtronic en diverse fabrikanten van medische apparatuur.
Demonstraties van ambulanceteam van RAV-Limburg Noord en de bijdrage van leden van de SIGMA waren de hele dag door te bekijken.

Professor Ton Gorgels, voorzitter Raad van Toezicht Reanimatie-estafette Limburg sloot de geslaagde dag af met een dank- en slotwoord.

Tot slot werd het estafettestokje voor de organisatie van 2012 door leerlingen van het Kwadrant overgedragen aan leerlingen van het Raaylandcollege uit Venray.