Janieke Geerling, geneeskunde student jaar 4

Taskforce QRS transparant

Taskforce QRS wordt bemand door studenten van de Universiteit Maastricht. Zij organiseren in samenwerking met de Stichting Reanimatie-estafette Limburg de jaarlijkse reanimatie-estafette op een van de scholen in het voortgezet onderwijs in Limburg.

Tot aan de reanimatie-estafette in Venlo worden met regelmaat mini-interviews/-video’s op de social media geplaatst over uiteenlopende onderwerpen betreffende reanimatie.

Ditmaal een interview met een instructeur van de Taskforce QRS

Janieke Geerling
Janieke Geerling, geneeskunde student jaar 4.

 

1. Hoe vaak ben je al bij de reanimatie-estafette geweest?
Ik ben één keer geweest. En dat was écht de moeite waard. Hele leuke dag! Alle scholieren waren enorm geïnteresseerd in het thema reanimeren en plotselinge hartstilstand. Die leerlingen kun je tijdens de estafette ook lesgeven en dus iets leren. Daarnaast hebben we in teams, bestaande uit instructeurs, leerlingen en professionals geoefend!

2. Met hoeveel mensen/vrienden/kennissen ga je naar de reanimatie-estafette?
Met 40 instructeurs proberen we deze dag te ondersteunen. En waar mogelijk ook met vrienden en kennissen. Het is belangrijk om tijdens deze dag te laten zien dat teamwork essentieel is.

3. Wat verwacht je van de reanimatie-estafette?
Veel gezelligheid, leerzaamheid en nieuwsgierigheid. Verder dat veel mensen meer kennis ontwikkelen over reanimatie en inzien hoe belangrijk het is dat iedereen reanimeren. Ik denk dat het bekender is bij het publiek inmiddels. Ook het feit dat er meer instructeurs komen die bijdragen aan de bekendheid speelt een rol. Wellicht zou het daardoor wat drukker kunnen worden.

4. Waarom ga je naar de reanimatie-estafette?
Om mensen bewuster te maken hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren en ze de eerste basisprincipes te leren. Op deze manier wordt Nederland weer een stukje hartveiliger.
Verder voor de gezelligheid natuurlijk!

5. Waarom is de reanimatie-estafette belangrijk?
Op deze manier worden mensen eraan herinnerd hoe belangrijk het is dat zo veel mogelijk mensen kunnen reanimeren. Verder verlaag je hierdoor de drempel om een eventuele reanimatiecursus te volgen.

6. Wat vindt je van de reanimatie-estafette?
Erg leuk en gezellig. Op een gezellige manier is iedereen met hetzelfde serieuze onderwerp bezig: reanimatie. Het is een soort wake-up call mensen eraan herinnerend worden om die cursus te doen.

7. Geef de reanimatie-estafette een cijfer (1-10) en leg uit waarom?
Een dikke 9! Voor de gezelligheid, de goede organisatie en mate van leerzaamheid.

8. Waarom zouden andere mensen naar de reanimatie-estafette moeten komen?
Op de RE kun je de basisprincipes leren van het reanimeren. Helaas kan het zo zijn dat je een dierbare moet reanimeren. Dus ben op tijd met het aanleren van de makkelijke principes van het reanimeren. Kun je al reanimeren dan kun je deze dag weer even alles opfrissen.

9. Wie heb je uitgenodigd voor de reanimatie-estafette en waarom?
Alle familieleden en vrienden. Om ze bewuster te maken maar ook om ze te betrekken bij mijn werk.

10. Als je de reanimatie-estafette moet beschrijven in 1 woord, wat zou dat dan zijn?
Fantastisch!
Ga voor meer nieuws, knipsels en interviews naar

http://www.reanimatie-estafette.nl/reanimatie-estafette-2014/nieuwsknipsels/