Janine Janssen, geneeskunde student jaar 3

Taskforce QRS transparant

Taskforce QRS wordt bemand door studenten van de Universiteit Maastricht. Zij organiseren in samenwerking met de Stichting Reanimatie-estafette Limburg de jaarlijkse reanimatie-estafette op een van de scholen in het voortgezet onderwijs in Limburg.

Tot aan de reanimatie-estafette in Venlo worden met regelmaat mini-interviews/-video’s op de social media geplaatst over uiteenlopende onderwerpen betreffende reanimatie.

Ditmaal een interview met een instructeur van de Taskforce QRS

Janine Janssen, geneeskunde student jaar 3
Janine Janssen, geneeskunde student jaar 3

 

1.Hoe vaak ben je al bij de reanimatie-estafette geweest?
Afgelopen jaar was de eerste keer dat ik bij de reanimatie-estafette ben geweest. Deze werd toen georganiseerd in Landgraaf. Ik heb toen geholpen bij het ontvangen van de bezoekers, en daarnaast als reanimatie-instructeur mensen begeleid bij het reanimeren. Het was voor mij een heel leuke ervaring om te zien hoe groots het evenement was. Iedereen was enthousiast en probeerde zo veel mogelijk te leren. Ook de demonstraties van de ambulanceverpleegkundigen waren indrukwekkend en riepen veel belangstelling op.

2.Waarom is de reanimatie-estafette belangrijk?
Ik vind de reanimatie-estafette belangrijk omdat mensen daar bewust worden gemaakt van het belang van reanimatie, en omdat de reanimatie vaardigheden daar massaal kunnen worden geoefend.

3. Geef de reanimatie-estafette een cijfer (1-10) en leg uit waarom?
Ik geef de reanimatie-estafette een 7.5, omdat ik het een heel goed evenement vind. Met deze estafette wordt het belang van reanimatie op een uitgebreide manier duidelijk gemaakt. Het geeft veel mensen de mogelijkheid om een indruk te krijgen van wat een reanimatie inhoudt, en om te leren reanimeren of om hun reanimatievaardigheden te verbeteren.

4. Waarom zouden andere mensen naar de reanimatie-estafette moeten komen?
Andere mensen zouden naar de reanimatie-estafette moeten komen, omdat ook zij hun reanimatievaardigheden kunnen verbeteren en een indruk krijgen van het belang van reanimatie.Daarnaast is het een indrukwekkende en zeker ook gezellige dag.

5. Als je de reanimatie-estafette moet beschrijven in 3 woorden, wat zouden het dan zijn?
Als ik de reanimatie-estafette zou moeten beschrijven in 3 woorden, zouden dit leerzaam, indrukwekkend en gezellig zijn.

Ga voor meer nieuws, knipsels en interviews naar

https://www.reanimatie-estafette.nl/reanimatie-estafette-2014/nieuwsknipsels/